lauantai 28. marraskuuta 2015

Mieltäni piristävä Arabian Kosmos (ja vale-Kosmos) :)

En tiedä, miksi Kosmoksen raidalliset ruskeat mukit ja astiat tekevät minut iloiseksi. Toisaalta, miksi tarvitsisikaan tietää? Vähän samaa värimaailmaa on Arabian Otso-sarjassa, ja siitäkin tykkään hurjasti. Otso-sarjan astiat ovat usein myös kellertäviä.

Olen keskustellut monesti eri esineistä äitini kanssa, ja hän sanoo kyllästyneensä tuollaisiin ruskeasävyisiin 60-luvun astioihin. Olen huomannut monen äitini ikäluokkaa olevan ihmisen mielipiteen olevan sama. Olisiko sukupolvikysymys. Äiti tykkää vanhemmista kukkakuvioisista astioista. Tietenkään ei pidä yleistää. Meillä oli (ja onkin ehkä jossain kaapin perällä) Ruska-sarjan ruskeita mukeja. Niistä en ihme kyllä ihan kamalasti pidä.

Kosmoksen hinnat eivät yleensä ole pahoja, mutta joitakin viikkoja sitten käydessäni Partolan Kirppis 27:ssa yllätyin negatiivisesti, Mielestäni pöydän astioiden hinnat olivat ainakin tuplat kallimpia kuin yleensä mihin olen törmännyt.

Mukit lautasineen 12 euroa Kirppis 27:ssa Partolassa. :O Ovatkohan nuo korkeammat kupit kahvi- ja matalemmat teekuppeja?

Nätti lautanen, mutta mielestäni melko kallis, 12 euroa. Kosmoksen on suunnitellut Gunvor Olin-Grönqvist. Kuviota käytettiin Arabian astiaston koristeena vuosina 1962.76.

Ruska-sarjan muki. Kuva täältä.
Arabian Otsoa Astiataivaan sivulta.

Otso-sokerikko Astiataivaan sivulta.
Ainoa omistamani Otso-sarjan esine, leipälautanen. Saatu A-killan Penkolasta.
Kirjoitinkin aiemmin blogiin, kun törmäsin Penkolassa Kosmos-sarjan kaltaiseen teekannuun juuri, kun olin ajatellut, että haluaisin Kosmos-kannun. Kannusta puuttui kansi, mutta nyt sellainen lähes värimaailman kaltainen kansi on löytynyt. Juon lähes pakkomielteisesti teetä monta kertaa päivässä tästä,kannusta. Teekin maistuu paremmalta, kun sen hauduttaa lempikannussa. :) Kermakon löysin jokin aikaa sitten kirpparilta. Siihenkin olin niin ihastunut, että hörpin (salaa täällä kotona) vedet, teet ja kahvit tästä nekasta. :D

Kosmoksen kaltainen kannu. Tee maistuu tässä haudutettuna niin hyvältä. Melkein sopiva kansikin löytyi!

Oikeasti kermanekka tms., mutta itse hörpin tästä vedet, teet ja kahvit. :)

Astiataivaan sivulta. Sinistäkin löytyy näköjään. Tämäkin on nätti, mutta ruskea kolahtaa kuitenkin enemmän. Jännä juttu, että jos kyseessä olisi vaate, niin suosisin ehdottomasti enemmän sinistä.
Täallaisen sievän Kosmos-mukiin tehdyn neulatyynyn sain Facebookin kirppispalstan kautta Maxi-tuplalla.
Loppuun vielä kuva oranssista telineestä. Hankittu Annikin puutalokorttelin pihakirpppikseltä loppukesästä.
Ja pakko lisätä vielä tämä: piippirauta, olisiko 60-70-luvulta. Testattu tänään, ja kaikeksi yllätykseksi kuumeni kunnolla. Ikävä kyllä mulla on myös lainerauta, joka ei toimi, koska ei kuumene tarpeeksi. Eikö olekin hieno pakkaus ja kaikki? :) Saatu Penkolasta.


2 kommenttia:

 1. Hei!
  Itsekään en pidä äitisi tavoin Arabian ruskeasävyisistä -60-70 -luvun astioista. Olen niitä katsellut silloin joskus tarpeekseni. Vanhat kukkakupit millyttävät enemmän.

  Teekannusi taitaa olla Arabian Mahonki-sarjaa. Googlailehan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vasta nyt huomasin kommenttisi. :D Taidanpa googlailla!

   Poista