sunnuntai 8. marraskuuta 2015

C-kasettipäivitys

Onko teillä c-kasetteja, oletteko säilyttäneet vanhat kasettinne? Mulla on tallella melkeen kaikki teinivuosieni kasetit. 80-90-luvuilla nauhottelin paljon kaikkia radio-ohjelmia kaseteille. Muistan lempi-radio-ohjelmani olleen Radio Mafian punk-lähetys "Ilmestyskirja"Hilu". Myös sellasta ohjelmaa joskus nauhottelin kun "Elämää ja erotiikkaa", joka tais tulla Radio Musalta. :) Nää kanavathan on jo aikaa sitten lopetettu.
 
Radiota tulee kuunneltua surullisen vähän. Voisi panostaa esim. erilaisiin puheohjelmiin. Mulla oli aikoinaan työpaikka, jossa mulla oli paljon aikaa työn lomassa kuunnella radio-ohjelmia. Ylen puhetta vois taas joskus kuunnella.

Nykyään c-kasetit taitavat olla nouseva trendi. Jotkut artistit julkaisevat levynsä myös c-kasettiversioina. Tässä muutama meillä oleva esimerkki uustuotannosta:


Soittopelinä olohuoneessamme on ihan laadukas Pioneer CT-449. Sillä kuunnellaan aika paljon musaa. Kasetin kyllä tunnistaa soundista esimerkiksi cd:hen verrattuna, mutta ääni on ainakin tuolla laitteella ja kunnon kaiuttimilla ihan hyvä. Tässä esimerkkejä vanhoista kaseteista sekä kirpparilta ostetuista avaamattomista tyhjistä versioista.


Ostin tuossa pari viikkoa sitten hauskan puhelimen kuoren Tigerista 3 eurolla. Kuoria oli ainakin iPhone4:ään ja iPhone4s:ään.


C-kasetit nousuun!

4 kommenttia:

 1. Tulipa nostalginen fiilis! Mahtavaa, että olet säilyttänyt omat c-kasettisi. Mulla ei ole enää ainuttakaan. Tosin meillä oli silloin pienenä sisarusteni kanssa vain muutama ostettu kasetti ja suurin osa oli niitä radiosta nauhoitettuja. Radio Mafiaa itsekin kuuntelin aikoinaan ja muistelisin, että hieman harmitti, kun se lopetti ja tilalle tuli YleX..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kaikkia kasetteja en oo säilyttäny, mutta aika ison osan. Usein tuli kopioitu albumeita kavereiden cd:iltä ja kaseteilta. Radio Mafia takas!! :D

   Poista
 2. Ei oo tallessa, harmi! Noihin tuli nauhotettua kaikenlaista itekkin, musiikkista omakeksimiin radio- ohjelmiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, kun kasettis ei tallella. Mekin tehtiin ala-asteella omia radio-ohjelmia. Sit kuunneltiin niitä nauhotuksia pikana, niin kuulosti siltä, että oravat ois puhunu :)

   Poista