sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Posliinia: Lomonosovia ja Kosmosta

Mulla on melkeen joka päivä (etenkin viikonloppuisin) tosi tärkeää, minkälaisesta kupista kahvini tai teeni nautin. Tänään uskalsin ottaa käyttöön Lomonosovin kupin. Säilytän kahta samanlaista kuppia lautasineen kirjahyllyssä, koska etenkin miehelläni on vahingossa taipumusta rikkoa mukeja. Nykypäivänä hän juokin juomansa lähinnä peltimukeista. Ja peltimukithan on aivan ihania nekin! Aloitin siis aamuni juomalla kahvini koboltinsini-kultaisesta Lomonosovista, ja nyt tätä kirjoittessani juon samaisesta kupista teetä.

Sekasotkuinen keittiön pöytä
Koboltinsiniset Lomonosovin kupit omalla paikallaan kirjahyllyssä.

Aamukahvihetki viikonloppuna.
Näiden kuppien lisäksi omistan ainoastaan yhden Lomonosovin esineen: posliinisen pandan. Nämä posliinieläimet ovat yleensä valtavan suloisia, mutta eihän niitä raaski ostaa, kun ovat yleensä aika arvokkaita. Nämä kupit ja pandan olen saanut muistaakseni kohtuu-hintaan.

Lomonosovin panda, kitaravahvistin , mansikka-Pomona ja pari kuvaa tytöstäni pienenä.

Hain tuossa muutama viikko sitten tällaisen Arabian Kosmosmuki-neulatyynyn. Tykkään tuosta Kosmoksesta aika paljon, eikä ole yleensä mikään kamalan hintainen ainakaan tuollainen muki. Yhdellä kirpparilla Kosmos-mukista lautasineen pyydettiin järjetöntä hintaa: lähes 20 euroo kupista ja lautasesta. Olen nimittäin nähnyt noita noin 6 eurollakin. Oman Kosmos-neulatyynymukini sain vaihtamalla Maxi-Tuplaan. Olen lähiaikoina seurannut Kosmos-teepannun hintoja netistä. En ole raaaskinut sijoittaa. Mutta kävi tuuri. Kävin viemässä A-Killan kirpputoripisteeseen tavaroita, niin eiköhän kirppiksellä minua odottanut kanneton teepannu. Ei ole mitään merkkiä, mutta näyttää Kosmokselta. Ainoastaan kansi puuttui. Hihkaisin melkein ilosta, kun sain tämän käsiini! :) Nyt olenkin jo viikon juonut teetä pitkin päivää.

Kosmos-mukista tehty neulatyyny.
Ruskea "vale-Kosmos"-teekannu.
Ja sitten huomio kaikki, joilla on ylimääräisiä kannunkansia. Olisiko kenelläkään myydä pieneen hintaan kantta tähän? Aukko on 7 cm halkaisijaltaan. Mulla on yks kansi, mutta haluaisin mieluusti ruskean. Ottakaa ihmeessä yhteyttä.

Mukavaa isänpäivää lukijoille. Muistakaahan osallistua blogin myöhästyneeseen 2-vuotisarvontaan, joka jatkuu keskiviikkoon klo 22:een saakka: http://variplantti.blogspot.fi/2015/11/kaksivuotisarvonta-lahjan-sponssaa.html

6 kommenttia:

 1. Mulle on kans aamuisin aina tärkeetä valita kahvikuppi fiiliksen mukaan :D Tosi kauniit nuo sun Lomonosovin kupit. Ja Pandakin on hieno. Toivottavasti onnistut löytämään kannuusi ruskean kannen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta vaan. :) Laitoin just pariin Facebook-ryhmään kyselyä kansista...

   Poista
 2. Mulle on myös tärkeää, mistä kupista teetäni hörpin! Nuo koboltinsiniset Lomonosovit on kauniita. Mä haluisin eläinfiguureista mäyrän, mutta vähän liian kalliita nuo Lomon posliiniesineet on kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana mäyrä. Mä haluaisin siilin. (Kaikki muutkin kelpais mainiosti). http://www.astiataivas.fi/tuotteet.html?id=37/2802 :D

   Poista
 3. Mullehan pitäisi olla tärkeää, mistä kupista juon. Olenhan ostanut muutaman kupin tätä fiilistelyä varten. Nooh, ne pölyttyy hyllyssä, koska valitsen kuitenkin aina jonkun ison kupin, mieluiten sen isoimman. Fiilistä sekin vissiin :D

  Minä juuri kaivelin vanhempieni luota Lomonosovini esiin. Löytyi makaava varsa, hylje sekä leijonanpentu, jolta on valitettavasti korva osin rikki. Onneksi vain sen verran, että kelpuutan vielä esille. Nämä on kaikki lapsuusaikani ostettuja, varmaan halvalla siis. Lintuja olen vähän katsellut viime aikoina kirppareilta, mutta kahden alle 5-vuotiaan taloudessa rikkoutumisriski on olemassa, joten paljoa ei viitsi sijoittaa. Todella suloinen tuo sinun pandasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun kuulostaa ihanilta sun Lomonosovis. <3 Oon melkeen kade, niin nättejä on. Sun pitää laittaa koristeet jollekin korkealle hyllylle, pois lapsen alta. :D Mulla on onneks isoo "kahvinnnälkää" varten Taika-muki, joka miellyttää myös silmää. Se on ainakin tarpeeks iso. Imee ainakin 4 dl... :)

   Poista