maanantai 21. heinäkuuta 2014

Kirppis & Cafe Markiisittareen Pirkkalaan kesäretkelle

Pirkkalassa on ainakin yksi minulle mieleinen kirpputori: Kirppis & Cafe Markiisitar. Klik. Paikka sijaitsee Pirkkalan keskustan ja lentokentän välisellä Turkkiradalla teollisuusalueella. Bussilla sinne on hieman hankala päästä, mutta autolla Tampereelta paikanpäälle hurauttaa 20 minuutissa.

Ovella meitä tervehti mun makuuni liian pramea hääpuku. Tämä voisi kyllä pukea jotain toista, mutta ei minua.
Kävin Markiisittaressa joitakin viikkoja sitten, ja tein aika mukavia löytöjä. Eniten ilahduttivat Pomona-purkit, joita ostin kaksi kappaletta.Nämä pikkupurnukat eivät ole täysin priimakuntoiset, mutta kohtuuhintaiset, joten päätin aloittaa keräilijänurani (hitaan mutta varman) näistä. Minulle esineiden täydellinen kunto ei ole vaatimus numero yksi. Saa olla pikkuvikainen, kunhan on nätti.Pomona-sarjan astiathan liikkuvat järkyttävissä hinnoissa, joten keräilyni tulee olemaan todella hidasta, ellei sitten joku halua luovuttaa minulle Pomonoitaan pilkkahintaan? ;) Pomona-esittelyä luvassa myöhemmin.

Rakastan peilipöytää tuollaisilla peileillä

Kahvit sai hörppiä tuollaisen pöydän ääressä.
Turkkiradalla on ollut kirppis jo vuosia sitten, mutta ei ilmeisesti pärjännyt. Toivon, että Markiisitar pysyy pystyssä, vaikka sijaitseekin hieman syrjässä. Itsepalvelukirppiksen pöydät näyttivät olevan aika täynnä, ja asiakkaitakin oli, joten toivotaan parasta. Asiakaspalvelu on paikassa sen verran hyvää, että lähetin positiivisen palautepostin paikkaan. Olenkin lähiaikoina pyrkinyt lähettämään positiivista palautetta sekä lisäksi parannusehdotuksia, koska ainakin itse kaipaisin niitä, jos olisin yrittäjä. Sainkin hyvin ilahtuneen vastauksen postiini!

Keräilijälle valokuvia. Itsekin olen tällaisista kiinnostunut, ja mietin usein tarinaa kuvien takana.
Tavattiin kirpparilla eräs keräilijä, joka penkoi vanhoja valokuvia. Tämän miehen kanssa syntyi mukava keskustelu. Keräilijä ostelee kuulemma mielenkiintoisia dokumentteja ja valokuvia, ja hän omistaa näitä niin paljon, että ajatteli pistää pienen näyttelyn pystyyn. Vanhat valokuvat ovat minunkin mielestäni hienoja, ja niistä tekee mielenkiintoisen se, jos kuvan takana on kuvatun/kuvattujen ihmisten nimi. Pitäisi itsekin muistaa kirjoittaa aina kuvattujen ja kuvauspaikkojen nimet kuvien taaksen tulevia polvia ajatellen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti