keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Kesän kukkasia ja äitiyspakkausmuistoja


Tämän "kansallispukutyyppisen" mekon olen ilmeisesti unohtanut kokonaan päivittää blogiini. Ostin mekon talvipakkasilla, ja ostaessani ajattelin, että tätä voi käyttää kesällä. Essu kuuluu asuun, mutta sitä en koe tarvitsevani kuin korkeintaan keittiössä. Koskahan essu tulee muotiin? Nyt on kesä ja kukkasten aika, mutta tällä hetkellä en osaa mieltää materiaalia kesähelteille sopivaksi. Ehkä tämä on sittenkin talvimekko. tai jos ei ole talveen sopiva, niin vuoden päästä myyn sen. Olen huomannut, että jos en pidä vaatetta noin vuoteen, niin pistän sen kiertoon. Erityistä tunnearvoa omaavat asut kuitenkin säilytän. Esimerkkinä jotkut Marimekon vaatteet. Raakkasin tuossa tyttöni vaatekaappia kirpparipöytä mielessäni, ja tämä pätee etenkin lapsen vaatteiden kohdalla, että joitain vaatteita ei vain voi hävittää. Kyseessä oli Marimekon taskumekko, eli Iloinen taskumekko.
Kuva Marimekon sivulta


Omasta lapsuudestani on säälittävän vähän vaatteita tallessa. Toisaalta, kiva, että omat pikkuasut on aikoinaan annettu serkulle, ja serkulta vaatteet ovat päässeet edelleen hyviin perheisiin. Tästä pääsenkin aasinsillalla aiheeseen, mitä tavaroita haluaisin vielä joskus omistaa, tuli niitä omia lapsia enää tai ei.

Muutama esimerkki:

"Nallemakuupussi", jollainen minulla oli vauvana (synnyin toukokuussa 1978. Tällaisen olisi näköjään saanut Huuto.netistä 40 eurolla. Olen lukenut jostain, että yli 100 euroakin on joutunut pulittamaan.

"Aurinkoviltti". Tämän on saanut käsiinsä 8:lla eurolla. Ei mitenkään mahdottoman hintainen. :)
Minkälaisia muistoja teillä on vauva-ajoilta jäljellä? Mielestäni meillä oli sekä makuupussi että aurinkoviltti lapsuuden ajan tallella. Ainakin aurinkoviltti oli aina leikeissä mukana. Sille taisi käydä köpelösti, eli repeytyi, kun sillä oli leikitty niin paljon.

Sitten päivän alkuperäiseen aiheeseen, eli kukkamekkoon, jonka kohdalla en ole päässyt tulokseen, onko se enemmän kesä- vai talvimekko. Jospa se on ensi syksyn hitti!

Alla joutuu käyttämään toppia, koska mekko on hyvin avoin. Vai puenko mekon vai väärinpäin? :)

Hei, vielä aikaa osallistua blogin 1-vuotisarvontaan kello 20:een saakka. Sitten onnetar-mieheni nostaa arvan!


5 kommenttia:

 1. Olen säilyttänyt tyttärelleni tuon taskumekon. Äitini on säilyttänyt minulle 1-vuotis kuvan mekon ja kengät, yömekon ja muutaman muun vaatteen. Olen niitä perinteisiä pakkauksen helistimiä (joita ei enään valmisteta) ostanut kirppareilta jemmaan kaikille lapsilleni, sillä olen vain yhdelle aikoinaan ottanut pakkauksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkin tyttärelläni oli aikoinaan mun vanhoja vaatteita. Niitä ei ole montaakaan jäljellä. :( Onneksi valokuvia on omasta lapsuudestani paljon tallella.

   Poista
 2. Nätti mekko! Jonkun tuon tyylisen huolisin itellekin. Kukkia mustalla pohjalla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta pohja ja kukat on toimiva ratkaisu. Ehkä puen ton huomenna piristysruiskeena päälleni. :)

   Poista
 3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista