lauantai 26. heinäkuuta 2014

Pomona-kokoelmani hyvin pieni alku

Löysin reilu kk sitten Pirkkalan Cafe kirppis markiisittaresta kaksi kannellista Pomonan Tutti Frutti -malliston purnukkaa kansineen: Mansikan ja Mustikan. Ne eivät ole priimakunnossa, mutta itselleni täydelliset. Olivat hinta-laatusuhteeltaan mielestäni täydelliset. Eli jos vika ei puolen metrin säteellä paista silmään, niin purkki ei mielestäni ole viallinen laisinkaan.Miten näteiltä ne näyttivätkään keittiön liesituulettimen päällä. Minulla on sellainen pieni ongelma, että haluan kaiken mistä pidän näkyvälle paikalle. Tämä ei oikein ole mahdollista, mutta onneksi on valtava ulkomaille muuttaneelta kaverilta saatu mittatilauskirjahylly (jonka ylätaso on vielä täyttämättä). Aika lailla siinä onkin nyt tavaraa, mutta tiivistetään... Ja ainahan voi hankkia keittiöön ja makuuhuoneisiin lisähyllytasoja.

Ekaksi tuo liesituulettimen päällinen vaikutti hyvältä paikalta kipoille, mutta sitten tuli mieleen, että jos tapahtuu haaveri (niitä sattuu meille usein) ja maustepurkit tulevat kolisten purkkien päälle. Tämän jälkeen keksin niille hyvän paikan kirjahyllyssä. Liesituulettimen päällistä koristaa nykyisin Sarvis ja Fiskars. Niitäkin käyttöastioita on mielestäni kiva pitää esillä.

Kahden Pomonan lisäksi äitini ihana ystävä muisteli, että hänellä on varastossaan omenakuvioinen Tutti Frutti. Voi että kun ilahduin! Jo kolmas lahjus reilun viikon sisällä.

Onko teillä muuten tietoa, mitkä Pomona-sarjan kuviot ovat esimerkiksi noissa Tutti Frutti -purkeissa harvinaisimpia?

Tässä kuvattuna nykyinen kippojen säilytyspaikka, kirjahyllymme ja liesituulettimen päällinen "koristeellisine" muovimukeineen (ei hajoo, jos jotain romahtaa päälle..):

Taustalla tyttö irvistää.
Pomonat ovat Esteri Tomulan käsialaa.
Kotoisa epäjärjestys on mun juttu. kaikkea sekaisin, mutta sulassa sovussa.
Monikohan pitää Sarviksen muovikuppeja koristeina?

6 kommenttia:

 1. Ihana kirjahylly, kaikkea kivaa ja kaunista!

  VastaaPoista
 2. Pomonat ovat ihania, mutta omalle purkilleni kävi tuollainen haaveri. Se oli liesituulettimen päällä, ja mies onnistui pudottamaan sen. Onneksi siihen tuli vain pieni särö, joten minullakin se on silti yhä käytössä.
  Onpas kiva hylly täynnä kaikkea mielenkiintoista!

  VastaaPoista
 3. Hyllyssä on kaikkea maan ja taivaan väliltä. Joo Kirsi, liesituulettimen päällinen ei ole hyvä paikka säilyttää tavaraa!

  VastaaPoista
 4. Sulla on tuolla kirjahyllyssä kaikkea sellaista jotka voisin tullä yön pimeydessä varastamaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon itekin tyytyväinen noihin kamoihin :)

   Poista
 5. Onko sulla jotain jota vielä toivoisit?Mulla on hävityslistalla kaikki vanhat esineeni ja voisin myydä sulle jos jotain tarvitset.Löytyy niin arabiaa,aarniota,marimekkoa,tampella,retroa ja vintagea ...juustoboona@luukku.com

  VastaaPoista