tiistai 8. heinäkuuta 2014

Emalia ja kukkia Kirpputori Kodin Kakkosessa

Meinasin tuossa reilu viikko sitten pyörtyä kirppisyliannostuksesta johtuen, kun kävin Kirpputori Kodin Kakkosessa Papinkadulla.:) Tein nimittäin niin, että "jouduin" kiertämään paikan kolmesti: ensimmäisellä kierroksella katsoin läpi itsepalvelupöytien pöytätasot, toisella kierroksella syynäsin läpi kenkäpuolen ja kolmannella kierroksella palautin pöydille ne vaatteet, jotka olin kerännyt koriin, mutta en aikonutkaan sovittaa. Ja niin, neljännellä kierroksella palautin sovittamani vaatteet paikalleen. Huh.

Kodin Kakkonenhan on Tampereen suurin kirppis, mutta esimerkiksi Radiokirppikseen verrattuna vähemmän täynnä kamaa. Tykkään paikasta, vaikka nyt tulikin hetkellinen kirppisähky, koska olin edellisen päivän viettänyt Tammelantorilla myymässä käytettyjä leluja ja vaatteita. Kirppispöydän tuolta saa 19 eurolla kuudeksi päiväksi, kun taas Radiokirppiksellä pöytä maksaa samaksi ajaksi yli 40 euroa! Ajattelinkin vuokrata myyntipöydän Kakkosesta tänä kesänä. Paikalla tuntui olevan ainakin sunnuntaina mukava määrä asiakkaita, ei kuitenkaan ahdistavaa ruuhkaa. Myyjät ovat kanssa ystävällisiä.

Minkälaista tavaraa kirppiksellä sitten on? Mielestäni ihan kivaa tavaraa, mutta etenkin peltipurkit ja vanhemmat keräiltävät astiat ovat hurjissa hinnoissa. Huonokuntoisesta ruusukuvioisesta peltipurkistakin pyydettiin 15 euroa, vaikka olen samankuntoisen löytänyt noin viidellä eurolla. Tampereen keskustassa on lähes mahdotonta löytää mitään keräilykamaa halvalla. Toki joskus voi käydä hyvä tuuri, kuten minulla aimmin Kodin kakkosessa vieraillessani. Löysin silloin pari retrovaatetta.

Kirpparille sisään tullessa näky on mukava. Emali-rekvisiitta piristää tällaista emalihullua.Kukkapeilin hinta taisi olla 60-80 euroa. Tuollaisen jos löytäisi edullisesti keltaisena. Lamppu muistaakseni tanskalainen.
Tämän kerran kirppistely sujui hyvin, tuhlasin vain viisi euroa. Ostin miehelle housut ja kengät sekä itselleni kukkahameen eurolla. Olin tyytyväinen, kun en ostanut yhtään "ehkä käytän tätä joskus" -tyylistä vaatetta tai esinettä. Pakko myöntää, että meinasin sortua ostamaan 60-70-luvun liian suuren mekon halvalla. Mietin sitten hetken asiaa ja totesin, että minusta ei ole kaventamaan hametta huonolla ompelukoneellani. Hyvä päätös, vai oliko? :)

Haussa on ollut korkeavyötäröinen hame tai shortsit. Nyt tärppäs.

Tässä paremmat värit ja mun varpaat.5 kommenttia:

 1. Hyvä päätös jättää kirppikselle ne vääränkokoiset vaatteet, itsellekin näitä löytöjä on vuosien varrella kertynyt enemmän kuin tarpeeksi. Nykyään harkitsen tarkkaan, mitä ostan, eikä kriteeriksi riitä pelkkä retro. Vitsi, täällä oli tuollainen Mäkisen Kuvastimen peili kirppiksellä 14 euroa, mutta en toiminut riittävän ajoissa ja se oli jo mennyt, kun menin uudestaan katsomaan, onko se vielä myynnissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jo olisit saanu halvalla sen peilin! Harmi ettet kerenny. Me löydettiin joskus roskalavalta vanha Singerin ompelukonepöytä. Ei jaksettu kantaa sitä kotiin, ja eiköhän ollu pöytä lähteny parempaan talteen, kun päästiin auton kanssa paikalle. :( Ens kerralla sit paremmalla onnella!

   Poista
 2. Kyllä mun tarttis päästä tuolla käymään. Kivalta näyttää. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käy ihmeessa, kun tänne päin eksyt. :) Tein tänään paikkaan pikavisiitin, ja löysin jotain ihan ok-juttuja (tosin ei ikävä kyllä retroa...).

   Poista
 3. Minäkin olen alkanut harkitsemaan tarkemmin kirppariostoksiani. Yleensä se on hyvä juttu, joskus jää harmittamaan että "olisi pitänyt sittenkin ostaa..."
  Täällä maalla kirpparipöytä vuokra on 14e/5vrk, toki asiakasmäärät ovat pienempiä kuin kaupungeissa. Lisäksi olen huomannut että pikkupaikkakuntien kirppareilta tekee ne todelliset löydöt, sillä ihmisten pointti on saada tavara nurkista pois ja pilkkahintaan (ja moni pitää esim. retroaarteita vanhana romuna...), kuten juuri ostin uudenveroisia arabian leipälautasia euron kappale, sillä myyjä halusi ne vaan pois kaapeista pyörimästä. Toinen juttu on esim. emalivadit, maalla ne ovat 0,50€-2€ kpl ja kun siirryn naapurikaupunkiin kirppareita tonkimaan, pyydetään niistä melkein kymppiä. Kirjoitin asian vierestä...mutta jokatapauksessa kiva hame! :)

  VastaaPoista