perjantai 25. heinäkuuta 2014

DIY: tämä ei vaadi kuin sakset!

Tänään tein nopean pyrähdyksen kaupungille. Olin hoitamassa ihan virallisia asioita, mutta sain sekaan mahtumaan nopean kirpparivisiitin. Olen sivusilmällä pälyillyt, josko jostain löytyisi retroisa uikkari tai bikinit. No sattumalta sellaisen ihanakuosisen löysin. Sovituskopissa kauhistelin uikkariin ommeltuja "törötissejä". En keksi parempaa nimitystä kuvaamaan toppauksia. Otin riskin ja ostin muutaman euron uikkarin tavoitteenani leikata töröttimet pois. Oisikohan tuo 1970- vai 1980-luvun uimapuku.

Kotona otin sakset käteen ja leikkasin toppaukset kylmästi pois. Uikkariin jäi ikävä kyllä ylimääräistä kangasta rintavarustuksen kohdalle, ja koska minulla ei tällä hetkellä ole ompelukonetta, niin harsin hieman sivuista rinnan kohdalta. Kyllä uimapukua käyttää voi ainakin iltaisin hiljaisella rannalla. En olekaan kahteen vuoteen käynyt uimassa, ehkä nyt pakottaudun...

Tässä vaativa tuunaus kokonaisuudessaan omepelua lukuunottamatta:

Tässä toppauksineen. (Värit oikeasti kirkkaammat ja herkullisemmat)

Toppaukset.
Sakset käteen ja toppaukset pois.

Noistahan saisi mukavat olkatoppaukset. Ovatko olkatoppaukset tulossa muotiin, voisi hyödyntää?!
Lopputulos.


 Päivän asu -kuvaa en tällä kertaa laita. Toivottavasti uskaltaudun tänään tuohon Pyhäjärveen! :)

4 kommenttia:

 1. Ai että mä inhoan tuollaisia töröttimiä, jotenkin sellainen fiilis, että kenen rintoja ne oikeasti pukevat? :) Itse ostin viime syksynä ebaysta ihanat retrobikinit, alaosa oli just hyvä mutta auta armias sitä yläosaa..ihan ihme toppaukset, joita ei edes saanut revittyä irti :P Inhoan, kun nyt rintavarustus näyttää ihan liian muhkealta :( Täytyisi tehdä niille jossain vaiheessa joku todella radikaali muokkaus tai vaihtoehtoisesti ommella uusi yläosa raidallisesta uikkarikankaasta.

  Toivon mukaan uskalsit uimaan, nyt on kyllä uimasesonki kuumimmillaan! Ja ihana tuo uikkari on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, naureskelin noita töröjä, ja mietin, että ne eivät voi sopia kellekään. Nyt hieman parempi, vaikka hieman löysää kangasta rintojen kohdalla on. Ja kuosi on kiva, ja en oo sit vieläkään käyny uimassa. Jospa tänään. :D Ai n iin, Elävä arkisto -sarjassa tuli missidokumentti, niin misseillä oli kyllä niin oudonnäköinen rintavarustus uimapuvussa!

   Poista
 2. Järkkyhieno. Minäkin olen kaivellut vintiltä tätini ja äitini vanhoja liiveja ja katsellut niitä että miten ihmeessä voitiin ennen käyttää tuollaisia töröjä, vaikka kyllähän senaikaisissa valokuvissakin usein näkyi rintojen kohdalla puseron alta "piikit" joka aiheutuivat noista toppauksista. Ehkä se oli olevinaan jotenkin seksikästä aikanaa?

  Nyt kannattaa uida tosi paljon, vedet eivät tästä voi enää lämmetä enempää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uimapuku näytti törkeeltä töröttimien kanssa, melkeen ois voinu uimapuku päällä -kuvan laittaa, jos ois kehdannu. Ehkä ne oli muotia. En kyllä sitä muotioikkua ymmärrä, kuten en olkatoppauksiakaan... Kaikki toppaukset on mun mielestä aika off!

   Poista