perjantai 4. heinäkuuta 2014

Lontoolaisen hipin vanha mokkahame?

Jaksoin pitkästä aikaa lähteä kunnon lenkille koiran kanssa, koska aurinko paistoi ja flunssakin on hellittänyt. Huomaan, etten osaa enää edes pukeutua kesävaatteisiin, vaan tekisi mieli ottaa naulakosta huopatakki päälle ulos lähtiessä. Josko se kesä nyt alkaisi, kun luvassa on kahdet juhlatkin tänä viikonloppuna? On tyttöni synttärit mökillä ja sukulaispojan rippijuhlat. Mitähän muuten laittasin päälleni juhliin...

Yritin kuitenkin alkuhankaluuksista huolimatta pukeutua suhteellisen kevyesti. Vaatekriisi iski tietenkin aluksi, mutta sitten inspiroiduin vaatehuoneen syövereistä löytämästäni mokkahameesta. Hame on yksi kauiten hyllylläni lojuneista vaatekappaleista. Ostin sen Tammelantorilta luultavasti tasan 11 vuotta sitten. Kaivan vaatteen esiin aina tasaisin väliajoin. Ainoa mokkahameen ongelma on se, että napit saattavat aueta, jos erehdyn juoksemaan ottaen liian pitkiä askeleita. Myöskään aitojen yli kiipeäminen ei hameella onnistu. :) Olisi kiva tietää, kuka hametta on käyttänyt 1960-70-luvuilla. Myyjä kertoi historiasta jotain, mutta en millään muista että mitä. Hameen kaveriksi puin parisen vuotta sitten Marimekon alennusmyynnistä ostamani  pitkähihaisen paidan. Lyhythihainen T-paita olisi ollut tällaiselle palelijalla liian rohkea ratkaisu.


Hame on tummansininen eikä noin haalistunut kuin auringonvalossa otetussa kuvassa näyttää.


Koirakin nautti lenkistä. Oli hämmentävää nähdä ihmisiä uimarannalla ja pelaamassa frisbeegolfia. Moni muukin on siis tänään ilmeisesti kesäfiiliksissä auringosta. Iloista päivää kaikille!


Basenji rakastaa aurinkoa ja hakeutuukin aina lämpimiin paikkoihin. Vedestä tämä herra ei sen sijaan pidä.

2 kommenttia:

  1. Tuollaiset tarinat vaatteiden takana ovat kiinnostavia. Jos ajatteleekin jotain 60- ja 70-luvun Lontoota ja mokkahameen vaiheita, niin kyllä siinä on paljon kiehtovaa, paljon enemmän kuin suoraan kaupan hyllystä haetulla vaatekappaleella on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri niin! Mä ainakin nautin siitä, kun saan jotain käytettyä joltain mukavalta ihmiseltä. Tuntuu, että vaatteella, huonekalulla tai tavaralla on hyvä karma. :) Oon ehkä jopa vähän taikauskonen...

      Poista