perjantai 20. kesäkuuta 2014

Antiikkia, antiikkia kanavalla NYT (ja mun juhannus)

Katson välillä kaikenlaisia antiikki-/rojunkeräysohjelmia laidasta laitaan. Juuri nyt ykkösellä pyörivä Antiikkia, antiikkia näyttäisi olevan erittäin kiinnostava, koska aiheena on tämä:

"Arto Nyberg tuo näytille isoäitinsä isän tekemän lasisen paperipainon. Pop-antiikin asiantuntija Oliver Backman saa pöydälleen kasan tukankuivaajia." (Ylen sivuilta kopsattua).

Etenkin tällaiset pop-antiikkiaiheet kiinnostavat (yllättävää..), mainittakoon vuorenhuippuna erilaiset hiustenkuivaajat. Itsellänikin on blogin bannerissa tällä hetkellä esiintyvä retrohiustenkuivaaja, ja hyvin toimii. Hauskaa, että hiustenkuivaajien kerääjäksi äsken paljastunut Oliver Backman on kalju mieshenkilö. No keräilyn syyt eivät useinkaan liity pelkkään tarpeeseen käyttää tuotetta, vaan johonkin täysin päinvastaiseen: yleisimmin varmaan hienoon muotokieleen, nostalgiaan tai tarpeeseen täyttää elämässä olevia "tyhjiä aukkoja". On sitten niitäkin ihmisiä, joita ei keräily voisi vähempää kiinnostaa! Vai onko?! :DAntiikkia, antiikkia on pyörinyt mielestäni tv:ssä iäisyyden, ja ensimmäiset mielikuvani ohjelmasta ovat tällaiset: tylsä eläkeläisille suunnattu juttu, jota katson, kun ei parempaakaan ole tarjolla. :D Nykyisin mielipiteeni on muuttunut, vaikka en suurimmaksi faniksi osoittaudukaan. Muistan, kun vaarini katsoi aina ohjelmaa ja muisteli nuoruuttaan. Gramofoni pauhasi taustalla, kun vaari lisäsi tv:n volyymia kuullakseen paremmin.

Ohjelma perustuu brittiläiseen Antiques Roadshow -formaattiin, joka alkoi pyörimään 1979. Suomessa Antiikkia, antiikkia sai ensiesityksensä kesällä 1997. Suosituin sarjassa esiintyvä tv-kasvo on kaikkien tietämä Wenzel Hagelstam. 17 tuotantokautta on jo esitetty, joten ihan hetken villitys ei ole kyseessä.

Äskeinen ohjelma seurattavissa tietenkin Ylen Areenassa. Oma juhannukseni vierähtää pitkälti näissä merkeissä. Tv:stä ja netti-tv:stä kaikenlaista ohjelmaa: Antiikkia, antiikkia; Hamstraajia; Rojua, rojua; Suomen huutokauppakeisaria; Hulluja hamstraajia; Konttihuutokauppaa ym. ym. Toki on tarkoitus käydä jaksaminen huomioonottaen Tampereen Valtterifestareilla katsastamassa tarjontaa. Stereo 8000 kiinnostais nähdä!!

Ps. Merkinnän värimaailma ja fontti on outo. Mulla on nyt ollu reilun viikon Android-käyttöjärjestelmä. Se olkoon puolustuspuheeni. Eihän siis välitetä ulkoasusta tällä(kään) kertaa? Kuvia oon yrittäny vääntää blogiin useemman kerran, luovuttanut ja siirtynyt miehen koneelle. Nyt sain kuvan, joka ei oo ees sumee. Kippis sille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti