torstai 29. lokakuuta 2015

Etana-postia ja ekstrana pyykkikorin esittely

Tykkään laittaa jääkaapin oveen kiinni mukavia kortteja. Kortit ovat synttärionnitteluita tai muuten vain tärkeitä muistoja. Tässä kuvassa on päärynä-magneetti, jonka ongin Särkänniemestä varmaan siinä viisivuotiaana. Magneetissa on kuvani vauvana, ja se on seurannut minua joka paikkaan, minne olen muuttanut. Helsingin asunnossani jääkaapissa ja pakastimessa oli hienot puuovet. Tämä on ainoa paikka, jossa vauvakuva-magneetti ei ole päässyt esille. Tulee aina hyvä mieli aamukahvimaitoa ottaessa, kun näen näitä kortteja. Yksi rakas muistoni on 1-vuotisynttärikorttini. Liitin sen laatikosta korttien joukkoon tänään. Minua myös ilahduttaa nähdä basenji-aiheiset kortit, koska omistan ihanan ja tosi hassun Armas-basenjin. En tykkää laittaa laskuja sun muuta tympeää jääkaapin oveen. Laskut ovat meillä tietenkin sellaisessa hienossa oranssissa 70-luvun arkistointihyllykössä. :)


Olen hankkinut uuden harrastuksen. Facebookissa on ryhmä nimeltään Kinkeri24, joka on Rättei, lumpui, retroi -ryhmän sisarryhmä. Kinkeri24:ssä voi jutella retrosta ja kaikesta muustakin mitä mieleen juolahtaa. Esim viikonloppuna avasin keskustelun "minkälaisesta kahvikupista joit teesi tai kahvisi?". Oli hauska nähdä ihania mukeja ja kupposia. Mutta asiaan. Kinkeri24:ssä on kiinnitetty julkaisu, jossa voi hakea itselleen kirjekamuja. Laitoin sinne oman osoitteeni, jos joku haluaa lähettää mulle etanapostia. Tarkoituksena on lähettää kortti tai kirje. Lähetin itse viidelle ihmiselle kortit, ja odotan innokkaasti josko joku haluaisi muistaa minuakin kivalla kortilla tai kirjeellä. Koen kortin kirjoittamisen helpommaksi kuin kirjeen. Mitenhän kirjeen kirjoittaminen edes onnistuisi 18 vuoden tauon jälkeen? :) Mun mielestä tosi kiva idea, jos haluaa saada muutakin postia kuin niitä ikuisia laskuja...

Kaupanpäällisiksi esittelen jo kesällä hankkimani pyykkikorin. Myös pyykkien roudaaminen alas pyykkituvalle on virkistävämpää, kun on tällainen hauska Sarviksen muovinen kori käytössä.Sitten kysymys lukijoille. Harrastatteko kirjeenvaihtoa tai milloin olette viimeksi kirjoittaneet käsin kirjeen vieraalle ihmiselle? Lähettelettekö paljon postikortteja? Itse en juuri ole lähetellyt. Tänä jouluna ajattelin ryhdistäytyä ja lähettää joulukortit. Tavoitteena on jopa tehdä kortit itse. Saa nähdä miten tyttöselle käy. :D

5 kommenttia:

 1. Minäkin järjestin juuri jääkaapin oven uuteen uskoon. Tein sulkaperhosista magneetteja ja kirjoitin jopa lapsen liikkarin ohjelman uusiksi nätille paperille, kun se oli semmoinen taskunpohjalla pyörinyt lappunen.

  Ja tuommoinen korikin löytyy, tosin kirkuvan oranssina. Inhosin sitä aiemmin ja se olikin jossain navetan perillä, mutta on nyt pari vuotta sitten saanut ylennyksen lasten ulkolelukoriksi :D Nykyään voisin jo ottaa sen tai ehkä mieluummin jonkun muun värisen pyykkikoriksi asti. Näin se mieli muuttuu ;)

  Lapsena kirjoittelen paljon kirjeitä sekä tuttujen että sitä varten hankittujen kavereiden kanssa. Joulukortit tykkään lähettää, mutta muutoin postikorttien lähettely on melkoisen satunnaista. Lapset kyllä onneksi saa postikortteja sukulaisilta ja kummeilta yms. Kirjeitä ei ole tullut aikuisiällä enää rustattua. Voisin kyllä kirjoitella käsinkin, jos joku ystävä haluaisi näin pitää yhteyttä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jääkaapin ovessa pitääkin olla mukavia juttuja. :)

   Kirkuvan oranssi kori, kuulostaa juurikin minun makuuni olevalta!

   Mulla oli kirjekavereita johonkin parikymppiseen. Asuin 2-kymppisenä Lontoossa, eikä netinkäyttö ollu yleistynyt vielä. Netti oli alkutekijöissään. Jos nyt sais viriteltyä tän kivan harrastuksen taas. Hei muuten, jotenkin en pääse sun profiilistas sun blogiin!? Voisitko sinä (jos huomaat tän) tai sit joku muu lukija linkittää mulle Naurispellon blogiosoitteen, että vois ryhtyä lukijaks?

   Poista
  2. Mulla ei ole blogia. Välillä olen kyllä harkinnut painavani sitä nappia, jolla sen saa pystyyn, mutta vielä en ole uskaltanut ;)

   Poista
 2. Tutun näköinen pyykkikori, kesti käytössä yli 40 vuotta mutta sitten se mokoma otti ja hajosi.
  Kirjeitä kirjoitan harvoin, mutta kortteja lähettelen ja saan.

  VastaaPoista