keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Silittämättömät, sekalaiset kalenteripyyhkeeni

Mummolasta tutut kalenteripyyhkeet ovat taas muotia, ainakin retropiireissä. Itse olen ostellut niitä, kun vastaan on tullut jotain silmääni miellyttävää ja keittiöpyyhkeeksi sopivaa. Osa pyyhkeistäni on todella kulahtaneita, mutta se ei haittaa minua. Käyttötavaraksi on suurin osa tarkoitettu.

Ensimmäinen kalenteripyyhe ilmestyi ehkä vuonna 1963. Onko teillä parempaa tietoa? En onnistunut pikaisella haulla löytämään netistä tarkempaa tietoa. Itse en keräile näitä minkään vuoden mukaan. Tosin muutama löytyy, jotka olen valinnut syntymävuoteni mukaan sekä mieheni syntymävuoden mukaan. Tyttäreni syntyi vuonna 2000, ja silloin ilmestyi mielestäni niin ruma pyyhe, etten sitä ole ostanut. Tarkoitan sellaista millenium-nallepyyhettä. Tosin haulla löysin äsken ihan nätinkin vuoden 2000 kankaan.

Nykykalenteripyyhkeet ovat moderneja ja silmääni miellyttäviä. Näitä en tosin omista, mutta olisi kiva saada sellaisia vaikkapa joululahjaksi. Esim. Matti Pikkujämsän suunnittelema kalakuvioinen vuodelta 2012 on jonkinnäköinen hitti. Se on mielestäni tyylikkäästi moderni mummolan perinteitä kunnioittaen.

Kuva Tamperelaisen sivulta.


Tässä toinen moderni kaunokainen:

Kuva Tamperelaisen sivulta.

Nyt esittelen oman pienen seitsemän pyyhkeen "kalenteripyyhe-kokoelmani". Haluaisin saada näitä lisää. Ilahduttavat keittiöpyyhkeinä. Varoitus! Osa pyyhkeistä on todella ryppyisiä ja myös haalistuneita. Kaikista kuitenkin pidän jollakin tavalla, vaikka eivät mitään mega-hienoja olekaan. Suosikkini on syntymävuoteni hantuuki vuodelta 1978, jonka sain rakkaalta Anna-ystävältäni. :)

Halvin ja kulahtanein, mutta kun tykkään hevosista.


Ryppyinen lempipyyhkeeni.


Rakastan sieniprinttejä, ja tämä on myös mieheni syntymävuosi.


Uusin pyyhe-hankintani.
 Keräilettekö te kalenteripyyhkeitä? Mitkä ovat lempi-pyyhkeenne?


8 kommenttia:

 1. Mulle kalenteripyyhkeet ei olleet edes tuttuja, kunnes liityin Facebookin retroryhmiin. Mulla on yksi kalenteripyyhe siskoni syntymävuodelta ja löysin sen tänä kesänä. Tuo Matti Pikkujämsän suunnittelema kalenteripyyhe on kyllä hieno! Tykkään myös sienipyyhkeestäsi kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kyllä hieno! Mä liityin, mutta vasta eilen, Facebookin kalenteripyyhe-ryhmään. Suosittelen, jos et vielä kuulu siihen!

   Poista
 2. On minulla muutama. En (tunnusta) keräile varsinaisesti, mutta kyllä kirppiksellä selaan, jos vastaan tulee eli ostan, jos on kaunis ja/tai merkityksellinen vuosi ja halpa pitää olla, koska laitan nämä ihan käyttöön asti ja meillä metrinmittaiset pyyhkii niihin myös naamaansa ruokailun jälkeen, joten kestotahroja saattaa tulla. Löytyy näemmä 1996 (botanical -tyylinen), 1974 (ihanin, turkoosilla pohjalla perhosia) ja 2000 (tylsä, tähtiä) ja syntymävuoteni -84, joka on näemmä jemmattu jonnekin, koska se on niin kaunis kukallinen, etten sitä ehkä raaski pyyhkittää punajuurinaamoilla ;) Kauan hannasinkin oman syntymävuoteni pyyhkeen ostoa, kun kirppiksellä vastaantulleet olivat aina jotenkin poikkeuksellisen rumia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneks mun syntymävuoteni 1978 pyyhkeet taitaa kaikki olla kivoja. Juu, täälläkin pyyhitään sottakäsiä ja paistinpannuja pyyhekeisiin, joten kaikista näteintä en pidä käsipyyhkeenä. On noi vaan hauskoja :)

   Poista
  2. Hei, jostain syystä en saa sua lisättyä blogilistalleni!! Voisitko laittaa blogisi osoitteen, että onnistuu. Kiitos, että oot lukijani <3

   Poista
 3. Kivoja kalenteripyyhkeitä sulla! Etenkin tuo kukkakuvioinen vuodelta -78 ja sieni vuodelta -75 olivat näistä mun lempparit. Mä en ole koskaan nähnytkään tuollaista kala -kuvioista, mutta jos tuollainen tulee vielä jossain vastaan, niin ehdottomasti hommaan. Mä tykkään kalenteripyyhkeistä, mutta en ole vielä yhtäkään hommannut, sillä 'pelkään', että homma menee siihen, että haluunkin kerätä jokaiselta vuodelta pyyhkeen. Toisaalta, osaisin ehkä pysyä järjissäni ja keräillä vain muutamia nättejä, jos joitain kivoja vastaan tulisi.. Mä en edes ole onnistunut kirpparilla törmäämään muihin kuin tahraisiin ja kalleisiin pyyhkeisiin, joten senkään vuoksi en ole (vielä) aloittanut kalenteripyyhkeiden hamstrausta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huuto.comista löytyy joskus ihan kivoja, ja edulliseen hintaan. Ajattelin just tilata sieltä tyttäreni syntymävuosipyyhkeen, kun kivan löysin 2 euron hintaan. :) Ala keräileen vaan, eihän noi vie paljoa tilaa kaapissa. ;D Kalliita en mäkään osta, aina ollu alle 5 euroa.

   Poista