lauantai 19. huhtikuuta 2014

Marimekon (?) essu ja Tutan norsua

Esiliinaahan minulla, satunnaisella leipurilla ei ollut, joten tämä (lapussa luki lasten) esiliina tuli tarpeeseen. Hintaa kokonaista yksi euro. Marimekon merkkiä ei liinassa ollut, mutta kuvio muistuttaa mielestäni Marimekon Pukettia, joten oletan tämän olevan sitä sarjaa. Puketin kuosin on suunnitellut Annika Piha siinä 1970-luvulla. Muovinen essuhan käy hyvin myös askarteluun. Askartele, maalaile ja liimailehan en juuri koskaan (ainakaan nykyisessä elämäntilanteessani), mutta essu on varmaan juuri näihin tarkoituksiin suunniteltu, ja juuri siksi lapussa lukikin "lasten esiliina". Tämä oli jo toinen kerta kun kävin 12.4. avatulla Kodin kakkos -kirppiksellä, mutta edellisen kerran ostoksista ajattelin tehdän sitten ihan erillisen päivityksen. Silloin löytyi mm. ihanaa retroa! Ja sanokaa nyt hyvät ihmiset onko tämä Puketti-kangasta vai ei?!


Toinen esiteltävä ostos on eiliseltä. Ajattelin, että mitkään kirpparit eivät ole pitkäperjantaina auki, mutta yllätyksekseni huomasin googlettamalla, että melkein kaikkihan ne auki ovat. En aikonut tehdä mitään massiivista kirpparikierrosta, mutta päätin kävellä meiltä noin puolen tunnin matkan päähän kirpputori Ropellille. Perillle saavuttuani pelkäsin kirppiksen olevan kiinni, niin hiljaiselta näytti, mutta olihan se auki! Löysin ihania retroisia vauvanvaatteita, mutta hinnat hipoivat pilviä. Ainoastaan Tutan (70-80-luvun?) norsupotkarit olivat kohtuuhintaiset, joten ostin ne. Ruskeat froteevauvanvaatteet hivelevät silmiäni jostain syystä. :) Ei, en odota vauvaa, mutta kaverillani on pieni ihana, jota varten olen aina silmät auki siltä varalta, että jotain kivaa löytyisi. Myyjät kyllä tajuavat retron hinnan ihan selkeästi, kun hinnat olivat pöydässä niin korkeat. Näistä norsupotkareista on uudempikin malli, mutta löytämäni olivat täyttä retroa.

uutta norsu-mallistoa täältä
vanhaa norsu-mallistoa
Olen lukenut, että vanhan ja uuden norsu-malliston välillä olisi jotain eroa (uudessa norsut olisivat pyöreämpiä tms,. mutta en mä tässä huomaa mitään suurta eroa). Olisiko vain käynyt niin, että olen ostanut uutta norsua, mutta haalistunutta norsu-mallistoa? :D Joka tapauksessa ihan kivat potkarit tulin mielestäni hankkineeksi. :)

Mukavaa pääsiäistä muuten joka iikalle!

Ja tähän loppuun linkki Vanha matkalaukku -blogin arvontaan!

2 kommenttia:

 1. Mielestäni näyttää kovasti kyllä Puketilta.
  Hyvä että mainitsit tuon Kodin kakkos-kirpparin! Täytyykin rientää sinne heti tällä viikolla, kun en ole vielä ehtinyt siellä käymään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokuhan on saattanut ommella essun Puketti-kuosisesta kerniliinasta. Mitään Marimekon merkkiä en nähnyt. Ihan kivalta kirppikseltä Kodin kakkonen vaikutti, vaikka olihan siellä vielä tyhjiä pöytiä. Ehkä ajan myötä suosio kasvaa, että sinne vain kipin kopin!

   Poista