keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Löytöjälöytöjä vihdoin!

 Tänään saatiin vihdoin auto käyttöön, niin tehtiin reissu keskusta ulkopuolella oleville kirpputoreille. Oli ihan kiva tehdä väliin löytöjä. Sen sijaan, että olisin käynyt totutuilla Radiokirppiksellä, Bonuksella, Tarinassa ja Kyttälän kirppiksellä, niin mentiin Koivukirppikselle, Silinteriin ja Nekalan kierrätyskeskukseen. Ensimmäisen kuvan mekon ja ruskeat (viini?)lasit löysin Silinteristä. Pitkän hupparin sekä kahdet kengät bongasin Koivukirppikseltä. Tällainen hamsteri ilahtui kovasti löydöistä, vaikka pahemmin retropainotteista ei löytynytkään. Olin tyytyväinen saaliisiin..


 Tällä seuraavalla Anni Polvan muistelmateoksella  (Nekalan kierrätyskeskuksesta) oli itselleni paljon merkitystä. Kun nuorena olin ahminut kaikki Anni Polvan lastenkirjat, kuten Tiina- ja Hanna-Leena -sarjat, niin siirryin lukemaan näitä Polvan omaelämäkerrallisia teoksia. Pakko myöntää, että ahmin Polvan kirjoittamat aikuisille suunnatut hassut rakkkausromaanit, kuten Rakkautta ja kaalintaimia ym. hömpän. Niin suuri kirjailijan fani olin, että kävin Turussa pimpottamassa hänen ovikelloaan (ei ollut nainen kotona, tai sitten ei vaan halunnut avata ovea). Kirjoitin Polvalle kirjeenkin, jonka ikäväkseni olen kadottanut. Sain vastauksen ja ja oikein valokuvankin. Harmittaa, että kirje on varmaan jossain muutossa kadonnut. :( Oli siis pakko ostaa tämä teos ihan nostalgian vuoksi. Oma tyttöni ei Polvan Tiina-kirjoista ole innostunut, enkä ole halunnut häntä niitä kirjoja pakottaakaan lukemaan. Olisivatko liian vanhanaikaisia?

Pari purnukkaakin oli pakko ostaa tietenkin, kun kivoja halvalla löysin. Paula-purkista puuttu kansi, mutta ei se haittaa, kun en aio säilyttää siinä kahvia, vaan pitää esillä kirjahyllyssä.

Paula-tyttö Sinikka Kekki? Kuka tietää onko se hän?

2 kommenttia:

  1. Tämä kaikkien Paula tyttöjen ehdoton suosikkini on Anja Mustamäki. Olen ihaillut häntä teinipoikasesta alkaen 60-luvulla, jolloin hän oli virassaan.

    VastaaPoista