maanantai 18. elokuuta 2014

Saaliitta

Tänään kävin pitkästä aikaa Kodin Kakkosessa ja Kyttälän Kirppiksellä, mutta laihaksi jäi saalis: en ostanut mitään. Ja hyvä välillä niinkin. Kyttälän Kirppiksellä oli tosi söpöt pallo-kuvioiset purkit, mutten raaskinut ostaa. Arvatkaa tekikö mieleni? :) Pienin oli kuusi euroa ja kaksi isompaa kalliimpia. Vähän piristi näiden pallokuvioiden näkeminen. Ulkona kun satoi niin kaatamalla, että olin läpimärkä, ja kengätkin olivat täynnä vettä! Ja sateenvarjo tietenkin hukassa.


Eikö olekin suloiset purkit?
Ajattelin, että voisin esitellä tarkemmin Pomona-purkkini, jotka ovat kyllä vilahtaneet joissain kuvissa. Tässähän nämä, ja samalla kuvaa irvistävästä tytöstäni pikkuisena (suupielissä hiekkaa). Nämähän ovat Tutti frutti -sarjaa. Mansikan ja mustikan sain äidiltäni. Ne löytyivät Pirkkalassa sijaitsevasta Cafe Kirppis Markiisista. Omenakuvioisen ja kannettoman sain ystävältä. Kiitos näistä! Voisin haluta lisääkin, jos jonnekin mahtuisi. :)


Pomonathan ovat Raija Uosikkisen suunnittelemia. Nämä ovat Arabian valmistamia 1960-70-luvuilla. Tämä hillopurkki on useimmiten näkemäni esine, mutta sarjaa löytyy kermakoita, tarjottimia, mukeja ja kuppeja. Kuvioina ovat mansikka, mustikka, omena, hunaja, luumu, appelsiini, herukka, puolukka ja karviainen. Saisipa koko sarjan kaikkine herkullisine marjoineen!

Omat purkkini ovat kaikki pikkuvikaisia, mutta ei se haittaa, kun ei läheltä katso. Mukavaa sadepäivää. Itse pitelen sitä villasukat jalassa kotisohvalla makoillen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti