sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Retroaarteet-kirjan esittely

Retroaarteet on oivallinen opas, jos kiinnostaa tietää vanhoista astioista, kankaista, muovista, huonekaluista, ryijyistä ja lampuista. Aivan mahtava kurkistus menneisyyteen, mielestäni. Kirjassa esitellään 1950-70-luvun tuotteita ja niiden suunnittelijoita. Myös hinta-arviot ovat mielenkiintoisia. Eniten minua miellyttävät värikkäät astiat, muovi ja kankaat. Kiva löytää tuotteita, jotka ovat tuttuja isoäidin kokoelmista ja mökiltä. Kirjassa matkataan yksinkertaisten ja hilittyjen 50-luvun tavaroiden kautta super-värikkääseen 70-lukuun. Toisaalta harmittaa, kun vanhat tavarat ovat niin hintavia, mutta esineitä opiskellessa saattaa kehittyä sellaista kirpparisilmää, että löydötkin ovat mahdollisia. Ja jos ei välitä esimerkiksi kattiloiden kunnosta, niin halvalla voi löytää kauniin kattilan vaikkapa keittiön koristeeksi. Plussana kirjan hienot kuvat!

Kuvia Anna-Kaisa Huuskon ja Juho Huttusen Retroaarteista:

6 kommenttia:

 1. APUVA: menin piitkästä aikaa huutonettiin myymään designjuttuja, jotka ei menneet kirpparilla kaupaksi hintojen takia: luulin, että mulla olis jo lähtenyt halu saada itselle retroa, mutta voi vitsi mikä taikasana finel onkaan, kun laittaa hakuun...

  VastaaPoista
 2. Mitä kaikkea kivaa omistat? :) Laitoin tänään huuto.net:iin hakusanaksi finel, ja voi ihana mitä kaikkea löytyykään!!

  VastaaPoista
 3. Myyn finelin valaisimen ja kehrä-kahvipannun, joita on näköjään paljon liikkeellä ja sitten smurffilampun. Kaikki oon ostanut huutonetistä. Mulla on myös Esteri Tomulan ihana maljakko ja juustolautanen posliinisia sinivalkoisia, nimeä en muista/tiedä. Niitäkin oon harkinnut myyväni, mutta vielä en raaskinut. Sit mulla on ainaki viä yksittäinen pieni kelta-aurinkoinen lasten kahvikuppi ja Rörstrandin Peppi-seinälautanen, jossa kytät jahtaa Peppiä. Noita aurinkokuppeja oli kerran 4 myynnissä Halvalla ja oltiin reissussa ja äiti ja eksä esti mua ostamasta ne! Oon ikuisesti katkera!

  VastaaPoista
 4. Vähänkö ihanaa kamaa sulla!!

  VastaaPoista
 5. Ostin joskus tuon lautasen sisareni pojalle lahjaksi ja nyt minua harmittaa etten silloin ostanut sellaista myös itselleni. Se on niin ihana... Muistan että kaupassa pohdin ostaako vai ei enkä sitten ostanut. Höh.

  Kiva blogi sinulla, mukava löytää muitakin retroaiheisia.

  VastaaPoista
 6. Kiitos! Harmi, että et ostanut lautasta, myyrä on ihana! Nyt vaan simät auki kirppareila :)

  VastaaPoista