tiistai 11. huhtikuuta 2017

Marjatta Metsovaaran kankaasta paita/tunika

Tein kirpputorilta löydön! Marjatta Metsovaaran Tampellalle suunnittelemasta kankaasta tehdyn paidan/tunikan. Värit ovat mielestäni ihanat, ja hintaakin tuli 1,5 euroa. Aluksi luulin, että kokonaista 3 e, mutta pöydässä olikin sattumalta alennus. Ei huono löytö ollenkaan. Mieheni mielestä napit kuuluvat eteen, mutta itse pähkäilin, että kai ne kuuluvat taakse. Mitä mieltä te olette? Hinta oli kyllä halpa.


Marjatta Metsovaara tunnettiin etenkin painokankaistaan. Hän kuoli Italiassa muutama vuosi sitten. Metsovaara piti näyttelyitä ulko- ja kotimassa, ja suunnitteli kankaita mm. Valvillalle (minulle uusi nimi), Tampellalle, Finlaysonille ym:lle. Metsovaara työskenteli tekstiilitaiteilija ja taiteellisena johtajana Metsovaara Oy:ssä.n Primavera-pöytäliinasta tuli joka kodin klassikko.

Kuva lainattu muija-sivulta
Tästä Primaverasta tuli mieleeni vähän aika sitten ostamani Silvonen-merkkinen kampavillainen neuletakki, josta tykkään kovin, ja se on tuollaista ruusu-kuviota. Pesuvinkkejä tuohon kampavillaan tarvisin, kun pesulaput vähän kuluneet. Jossain luki, että kampavillan voi pestä koneessa, mutten ehkä uskalla pilata sitä oman laiskuuteni vuoksi. Tuote on säilynyt hyvänä vuosikymmeniä, ja kaverini luuli, että kyseessä oli joku trendikäs merkkituote. Tälle merkkituotteelle hintaaa tuli 4 euroa: se on ihanan lämmin, eikä kutita, Siitä kuva tässä(luonnossa keltainen):


 Minkälaisia vaate-/astialöytöjä te olette tehneet?

2 kommenttia:

  1. Onpa hyvät löydöt! Mä pesen villavaatteita villapesuaineella ja 30 asteessa/villaohjelmalla. Myös pakastaminen tai pakkasessa pitäminen puhdistaa, mutta jos vaatteessa on tahroja tms., ei pakastus auta. Jos pesukone huolestuttaa, pesisin käsin.

    VastaaPoista
  2. Kivat kukat tunikassa! Minä löysin retropöytäliinan, ei voinut jättää ostamatta kun halvalla sai.

    VastaaPoista