tiistai 1. syyskuuta 2015

Kasariruokaa

Innostuin tässä kasariruoasta, kun sain käsiini "kasari-ruokakortteja". Tai siis en innostunut keittelemään (ainakaan vielä), mutta tutkimaan ja googlettelemaan. Itseasiassa kortteja on alkanut ilmestyä vuonna 1973, mutta itse muistan nämä -80-luvulta. Netistä löysin tietoa, että monet ovat järjestäneet kasaribileitä, joissa myös syötiin ajan hengen mukaisesti. Mitä on todellinen kasaripöperö? Joku oli järjestänyt juhlat tarjoten alkupalaksi karjalanpiirakoita munavoilla, pääruoaksi porsaankyljykset ja jälkiruoaksi mansikkakermakakku. Muita suosittuja kasarieväitä olivat ainakin Smurffi-limppari, vohvelit hillolla ja kermavaahdolla, Trip-mehutetra ja paukkutikkarit (rätisivät suussa). Myös kanankyljykset, kaura-maito-sokerimössö ja curry sekä aromisuola mainittiin netissä.

Seuraavaksi maistiaisia kasariruokakorttien tarjonnasta. Näin kasvissyöjän kannalta tilanne -80-luvulla ei vaikuttanut kovin hyvältä.

1 kommentti:

  1. Nuo oli aikoinaan kovin suosittuja, melkein jokainen niitä keräili, mutta montaa ohjetta en tainnut niistä valmistaa, tärkeintähän olikin että laatikko oli työpöydällä nkyvissä, " ai siullakin on nämä kortit" oli hyvä keskustelun avaus :))

    VastaaPoista