torstai 6. helmikuuta 2014

Aava-maljakko


Ystävällinen kaverimme antoi meille Markku Salon 1998 suunnitteleman Aava-nimisen maljakon. Mietin hetken pienissä aivoissani, että onko tämä sopivaa materiaalia "retro-/kirppisblogiini", mutta miksipä ei. Ei tämän blogin ole tarkoitus olla niin tiukkapipoisen retro tai kirppis, kuten jossain vaiheessa olen saattanut ajatella, vaan tärkeintä on, että kirjotan minulle merkittävistä asioista (ihmissuhteita täällä en silti ajatellut alkaa ruotimaan, mutta vannomatta kai sekin paras). Ja olisinhan saattanut löytää maljakon kirppikseltä, koska kirppiksella voi eteen tulla pääasiassa mitä vaan!

Tätä Aava-maljakkoa on tehty kolmea eri kokoa ja tämä on käsittääkseni niistä suurin. Tämä on noin 27 cm leveä, mutta en kuollaksenikaan löydä lähdettä, mistä tiedon muutama päivä sitten löysin. Googlen kuvahaun perusteella tämän läpinäkyvän maljakon lisäksi on valmistettu ainakin savunväristä (mikä on oikea nimi?) ja valkoista versiota.

Itse suunnittelija Markku Salo (s. 1954) on suomalainen lasitaiteilija ja muotoilija, joka on toiminut mm. televisioiden ja äänentoistolaitteiden suunnittelussa. Hän on valmistunut sekä kuvataiteilijaksi että teolliseksi muotoilijaksi. Lisää Salosta voi lukea hänen kotisivuiltaan ja Wikipediasta.

Mainittakoon, että tämä taitaa olla ensimmäinen designlasiesine, minkä omistamme. :)

Maljakon kuvaaminen oli haasteellista, tässä vielä pari iPhone-räpsyä:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti