torstai 14. marraskuuta 2013

Helsingin reissu

Anteeksi tämä blogihiljaisuus. Kirpputoreilla kiertely on ollut aika vähissä, kun kaikki energia on mennyt kurssilla käymiseen ja omien häiden valmisteluun. Koitan silti aina välillä julkaista jotain pientä, vaikka kirpputoreilla en olekaan pahemmin kierrellyt. Tuli tehtyä reissu Helsinkiin ja vahinko tuli kuitenkin paikattua.

Käytiin ystäväni ja tyttären kanssa Jäähallin kirppiksellä, Oranssitorilla Lauttasaaressa ja kirpputori Ainossa Kannelmäessä. Saalis ei ollut huikaiseva, mutta kaikkea kivaa kuitenkin löytyi: pari paitaa, hame, käsintehty retro-mekko ja muki tyttöni isälle isänpäivälahjaksi.

Ensimmäiseksi vuorossa oli kirpputori Aino. Ainossa on enimmäkseen vaatetta ja kaikenlaista pikkusälää. Hinnat ovat suht' korkeat laatuun nähden. Sieltäkin olen kuitenkin tehnyt pääasiassa vaatelöytöjä, lähinnä perusvaatetta.
Jäähallin kirppiksen pelkäsin olevan aivan ruuhkautunut, mutta siellä olikin kohtuullisen vähän porukkaa, vaikka menimme paikalle joskus pahimpaan ruuhka-aikaan kello 11. Olisi kannattanut ehkä tulla hieman aikaisemmin, että olisi ehtinyt tekemään enemmän edullisia löytöjä. Löysin silti mainitsemani paidan, hameen ja ihanan mekon. Ensiksi katsoin mekkoa, että on aivan liian pieni, mutta myyjä vakuutteli, että mekko menee päälleni ja kuudella eurolla kaupat syntyivät. Eipä toista samanlaista kävele vastaan. Ikäväkseni vasta kotona huomasin, että mekko on vähän rispaantunut, mutta äkkiäkös tuon vaikka käsin harsii. Sen olen huomannut, että ei kannata ostaa vaatteita, joissa on paljon fiksattavaa. Esim. liian pienestä vaatteesta on vaikeaa saada suurempaa näillä käsityötaidoillani. Jäähallin kirppiksellä oli paljon pienesineitä, mutta niiden hinnat hipoivat pilviä. Kaikki näyttävät tietävän nykyisin ainakin Arabian astioiden ja Aarikan ihanien purnukoiden arvon. Aarikan purnukoita olen katsellut sillä silmällä pitempäänkin. Haluaisin löytää sellaisen vihreän, ruskean, sinisen ja keltaisen. Ne sopisivat hyvin punaisen omistamani Marianne-purkin kaveriksi.Oranssitorilta löytyi kanssa paitoja, sellaisia mustia peruspaitoja etsin ja löysinkin. Ystäväni, joka odottaa vauvaa, teki paljon laadukkaita lastenvaatelöytöjä. Ihanimmat olivat Metsolan uusretro froteehaalarit. Oranssitori on mitä parhain paikka, jos etsii lasten- tai aikuisten vaatteita. Paikkaa kehun siinäkin suhteessa, että tunnelma on saatu kohdilleen: ihana myyjä, hyvä musiikki taustalla, mukava retrohenkinen ympäristö ja leppoisa nurkkaus, jossa saa istuskella.


Pian luvassa postaus joistakin saamistani häälahjoista!

Loppuun arvonta-linkki: http://vanhamatkalaukku.blogspot.fi/2013/11/arvonta.html

2 kommenttia:

  1. Vintagemekkofanille suosittelen Kaksi Ruusua-kirppistä Korsossa, sieltä ostin itse blogissani pienesti vilahtaneen Kaisu Heikkilän mekon :) Hinnat eivät ole edullista kirppishintatasoa mutta kyllä sieltä tekee ihania löytöjä <3

    VastaaPoista
  2. Täytyy ehdottomasti vierailla Korsossa, kun seuraavan kerran olen Helsingin suunnalla <3 Kiitti vinkistä!

    VastaaPoista