sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Juttua Aarikasta ja hellyyttävä sienituoli

Minulla on kokoelma! Eikö se ole niin, että jos samaa sarjaa tavaroita on kolme, niin kyse on kokoelmasta? :) Ostin kaksi Aarikan pikku-mukia lisää joululahjaksi saatujen kaveriksi. Nämä mukit ovat aivan liian pieniä omiksi kahvi-/teemukeiksi, mutta kirjahyllyyn ne sopivat hyvinkin. Kahdessa uudessa on tuo pässi.


Nuoret taideteollisuuden opiskelijat (joukossa Kaija Aarikka) perustivat Aarikan vuonna 1954. Aluksi Kaija Aarikka suunnitteli puunappeja. Ensimmäinen liike avautui vuonna 1960, jolloin valikoimaan kuului mm. puukoruja. Itsekin muistan omistaneeni vihreät puupallokorvakorut -90-luvulla. Myöhemmin -60-luvulla valikoimaan tuli lasten leluja ja edelleen tuotteista tunnetuin, puupässi. Näissä mukeissanihan tuo pässi onkin. Valikoimaan tuli myös kynttilänjalkoja, lautapelejä ja mobileita. Nämä kynttilänjalat ovat mielestäni upeita, ja yksi sellainen onkin meidän "vierasmökillämme". En nyt tähän hätään löydä kuvaa siitä valkoisesta ihanuudesta.

Toinen raportoitava asia on löytämäni kärpässieni-jakkara. Löysin sen jostain Facebook-ryhmästä, ja kävin hakemassa eilen. Seikkailin sitten ylpeänä sienen kanssa ympäri kaupunkia. On se vaan niin nätti ja söpö, vaikkakin hieman kulunut. Ihmekös tuo, että pientä kulumaa on tullut, koska sieni on -70-luvulta. Tässä kuva pikkujakkarasta pöydällä. Todellinen säilytyspaikka on olohuoneen lattialla toisen suloisuutemme, noppajakkaran kanssa. :)4 kommenttia:

 1. Kaunis kokoelma ja sienituoli sinulla ^^

  VastaaPoista
 2. Ihana tuo sun sienijakkarasi! Tuollaisesta mäkin haaveilen. Itsekin esittelin juuri blogissani kirppislöytöjäni ja mm. löytämääni kärpässienijakkaraa, mutta mun jakkara on liian uusi, eikä se ole läheskään niin hieno kuin toi sun :) Tuo noppajakkarakin kuulostaa hauskalta. Onko sulla siitä kuvaa täällä blogissa? Ois kiva käydä kurkkaa, että minkälainen se on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vanhassa on mukavasti ajan patinaa. :) Pitääkin käydä tutustumassa sun blogiisi! Lisään noppajakkaran kuvan tähän postaukseen, niin näet millainen se on. :)

   Poista
  2. Oi, ihana tuo noppajakkara! En ole koskaan nähnyt tuollaista, mutta nyt tuli hinku löytää moinen ihanuus omaankin kotiin :) Liityin lukijaksi, sillä musta vaikuttaa, että täällä sun blogissasi on paljon kaikkia sellaisia samanlaisia juttuja joista itsekin tykkään :) Ja tervetuloa kurkkimaan myös mun blogia; siellä on paljon kaikki kirppislöytöjä (retroa ja muuta)..

   Poista