perjantai 2. tammikuuta 2015

Retrotupakointia ja ajatuksia tupakanpolton lopettamisesta

Kaikki tietävät, että tupakointi oli coolia vielä 1970-luvulla. Itse olen päässyt sellaiseen käännekohteeseen, että tupakoinnin on loputtava nyt. Varasin nikotiinipurkkaa kaappiin, ja toivon saavani niistä jotain apua. Ennenkin oon saanut.

Kuva täältä

Kokoan tähän netistä löytämiäni tupakoitsevia naisia, joiden tupakointi näyttää houkuttelevalta. Niitä piisaa. Aina nämä naiset näyttävät kohtalokkailta ja kauniilta. Vai onko todellisuus toinen kymmenien vuosien tupruttelun jälkeen? Taitaapi olla.


Marlene Dietrich, kuva täältä
Nainen täältä. Taitaa olla 20-lukua.
Tupakoijat täältä
Tupakoisija täältä
Kuva täältä
Tupakoitsija täältä
Näiden tupakanhohtoisin kuvien saattelemana on siis oma lakkoni alkanut. Toivottavasti tämä ei keskeytä kenenkään lakkoa, että näkyy houkuttelevia retrokuvia? Kohtalokkaita ja kauniita neitejä, muttei kauaa.

Ketään muita lopettelijoita joukossa, tai jo aikaa sitten lopettaneita?

Ps. Halusin koota näitä kuvia tähän siksi, että huomaisitte miten ennen tupakointia ihannoitiin, nyt ei.

11 kommenttia:

 1. Tsemppiä lopettamiseen se kannattaa, itse lopetin jo yli 10 vuotta sitten, nikotiinipurukumin avulla, ei se helppoa ollut, mutta nyt on ihan toisenlainen olo ja elo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Ostin juuri aamulla nikotiinipurkkaa pahimman himon taltuttamisen, ja auttaahan se vähän. Oon lopettanu monesti, ja ollut välillä tosi pitkäänkin tauolla. Pahin on muutama eka viikko. Haluan selvitä tästä terveyden ja rahanmenon vuoksi! Kiitän tsempeistä :)

   Poista
 2. Tsemppiä projektiin, tiedän omakohtaisesti että se ei ole helpoimmasta päästä! Itse lopetettiin miehen kanssa tasan pari vuotta ja yksi päivä päälle sitten. Mä päätin mennä ilman nikotiinikorvaustuotteita, mies hommasi nikotiinipurkkaa. Ja voi veljet, se eka päivä oli niin kamala! Tyyliin itkin sängyssä koko päivän ja äksyilin muille ihmisille..:D Onneksi jo seuraavana päivänä oli paljon parempi fiilis. Puolikkaan nikotiinipurkan taisin tuon projektin aikana syödä :D Kyllähän sitä on juhlissa tullut poltettua mutta onneksi, onneksi se tupakka maistuu nykyään niin karsealta! Melkein oksennus lentää, jos on sortunut polttamaan.

  Mutta tosiaankin, mä lähetän kovasti tsemppejä!

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä!
  Mun tupakkalakosta on nyt aikaa 1v 7kk. En puhu lopettamisesta, sillä se tuntui niin lopulliselta, vaan päätin aloittaa lakon, joka tuntuu jatkuvan.
  Mun tupakkalakon syynä oli lupaus siskoille. Kumpikin sisko odotti vauvaa ja lupasin heille, että ennen kuin vauvat syntyvät, niin aloitan tupakkalakon. En haluaisi olla tupakanhajuinen täti. Ja eräänä kurkkukipuisena ja flunssaisena päivänä lakkoni alkoi. Ilman mitään nikotiinivalmisteita. Tuosta vaan, kerralla poikki. En suostunut olemaan niin heikko, että lakkoni katkeaisi. Eka viikko oli tietysti hirveä ja olin itse saatana. Mutta sitten oli aina vaan helpompaa ja tässä sitä nyt ollaan hienosti pärjätty ja savujakaan en ole sen päivän jälkeen polttanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno kuulla onnistuneesta kokemuksesta. Näinä ekana viitenä päivänä olen ollut allapäin ja hankala, mutta kohdallani nikotiinipurkka on hieman onneksi auttanut. Nyt en kyllä aio luovuttaa. Minullakin on 14-vuotiastyttö, ja hänelle haluan olla esimerkillinen vanhempi, joka ei tupakoi. :)

   Poista
 4. Tsemppiä paljon! Vuosien polttamisen jälkeen lopetin kun tulin raskaaksi ja savuttomalla tiellä ollaan yhä paria hairahdusta lukuunottamatta. Mutta hairahduksetovat vahvistaneet uskoa, että paluuta tupakointiin en enää ikinä halua. Itseäni motivoi todella paljon Allen Carr: Stumppaa tähän -kirja. Se auttaa kyseenalaistamaan omat harhaluulot tupakoinnin puolustamiselle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pitääkin tutustua tuohon kirjaan. Minullakin tämä 36-vuotias taival on ollut yhtä tupakoinnin lopettamista, mutta jos nyt pääsisi myrkystä lopullisesti eroon!

   Poista
 5. Itse olen ollut nyt polttamatta reilu 9 kk ja kyllä olen onnellinen! Ja lopettaminen onnistui sillä, että aloin ostaa täysin lisäaineetonta tupakkia. Tuolla keinolla tupakanpoltto ensin väheni rajusti ja sitten loppui kokonaan. Kemikaalithan sitä tupakkaa saa ihmisen haluamaan. Tuota Stumppaa tähän-kirjaa myös luin, mutta eihän se toimi :D Vaikutti siltä, että lukijaa pidetään idioottina; samat lauseet toistuivat jatkuvasti (aivopesuako? ;)) Ajatelkaamme siis omilla aivoilla tätäkin asiaa :)

  VastaaPoista